KİMDİR
Giriş Tarihi : 09-11-2021 16:24   Güncelleme : 09-11-2021 16:24

Aslıhan Gürbüz kimdir?

Bir dönemin en popüler komedi dizisi olan Yahşi Cazibe'de Cazibe karakterini canlandırarak büyük bir ün yakalayan şimdilerde ise TV dizilerinde ve sinema filmlerinde de sık sık karşımıza çıkan Aslıhan Gürbüz kimdir?

Aslıhan Gürbüz kimdir?

Bir dönemin en popüler komedi dizisi olan Yahşi Cazibe'de Cazibe karakterini canlandırarak büyük bir ün yakalayan şimdilerde ise TV dizilerinde ve sinema filmlerinde de sık sık karşımıza çıkan Aslıhan Gürbüz kimdir?

Aslıhan Gürbüz,16 Şubat 1983 yılında Çanakkale'de doğmuştur.

5 yaşında babasının işinden dolayı İstanbul'dan Bursa'ya taşınma kararı aldılar. Bursa’nın İnegöl İlçesinde Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu'nda okudu. Meslek lisesinde Bilgisayarlı Muhasebe okuduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

2009 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan, yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği, senaryosu Meral Okay tarafından yazılan ve yönetmenliğini Ulaş İnaç'ın yaptığı Bir Bulut Olsam dizisinde rol aldı.Bir zamanlar yayınlanmakta olan Yahşi Cazibe dizisinde Azerbaycanlı karakter "Cazibe"yi canlandırdı. Zeytin Tepesi dizisinde "Deniz", Muhteşem Yüzyıl: Kösem'de ise "Halime Sultan" karakterlerini canlandırmıştır.

Temmuz 2011'de oyuncu Kerem Kupacı ile evlenen Aslıhan Gürbüz 2014'te ayrıldı.

Filmografi

2004 Büyük Buluşma Seda Yardımcı Karakter
2008 Gonca Karanfil Gonca Başrol Oyuncusu
2009 Bir Bulut Olsam Asiye Bulut Başrol Oyuncusu
2010 - 2012 Yahşi Cazibe Cazibe Abbasova Başrol Oyuncusu
2014 Zeytin Tepesi Deniz Gökçener Başrol Oyuncusu
2015 - 2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem Halime Sultan Yardımcı Karakter
2017 Ufak Tefek Cinayetler Merve Başrol Oyuncusu

Sinema ve TV Filmleri

2009 Kanal-İ-Zasyon Nazlı Yardımcı Karakter
2011 Labirent Ayla Yardımcı Karakter
2016 Kor Emine Başrol Oyuncusu

Tiyatro

2008 Zorla Güzellik Clarly Başrol oyuncusu

Ödülleri

2011 38. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Yahşi Cazibe
2011 Antalya Televizyon Ödülleri AyakliGazete.com Yılın Televizyon Yıldızları